Pravila privatnosti

Službenim web stranicama hgh.hr (u daljnjem tekstu „Web stranica“) upravlja HGH Stanovi d.o.o., Sajmišna 1, 40 323 Prelog, (u daljnjem tekstu „mi” ili „nas”).

Pristupanjem našim web stranicama potvrđujete da ste pročitali, razumjeli te da se slažete sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinom korištenja. Vaši osobni podaci kao što su: ime i prezime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa ne prikupljaju se pregledavanjem naše web stranice.

HGH Stanovi d.o.o. prikuplja podatke o korisnicima koji su potrebni za ispunjenje usluga koje pružamo i obvezujemo se zaštititi osobne podatke sadašnjih i budućih korisnika u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka (Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka).

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenicima kojima su ti podaci nužni u obavljanju njihovih poslova. Zaposlenici društva HGH Stanovi d.o.o. odgovorni su za poštivanje načela zaštite povjerljivosti.

Bez Vaše izravne suglasnosti ni pod kojim uvjetima nećemo prenijeti, prodati ili ustupiti osobne podatke korisnika trećim stranama, osim u slučajevima u kojima bi se to zahtijevalo od nas na način i pod uvjetima utvrđenim propisima Republike Hrvatske.

Sva pitanja u vezi s obradom osobnih podataka, eventualne pritužbe, zahtjeve za brisanje, ažuriranje i ispravak osobnih podataka molimo uputiti Upravi društva HGH Stanovi d.o.o.

Kada posjetite našu web stranicu, HGH Stanovi d.o.o. može sakupljati informacije koje vas ne mogu identificirati kao određenu osobu kao:

 • IP adresa
 • datum i vrijeme pristupa
 • zemlja/županija odakle dolazite na stranicu
 • sadržaj zahtjeva (specifična stranica)
 • status pristupa/HTTP status kod
 • količina prenesenih podataka
 • Web stranica koja zahtijeva pristup

 

Nadalje, kako bismo zaštitili naše legitimne interese, takve podatke na ograničeno vrijeme pohranjujemo kako bismo mogli započeti s praćenjem osobnih podataka u slučaju ili pokušaju neovlaštenog pristupa našim poslužiteljima (članak 6(1)(f) Opće uredbe o zaštiti podataka).

 

POSTAVLJANJE KOLAČIĆA

Ova Web stranica koristi tzv. „kolačiće“. Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene u memoriji Vašeg uređaja putem Vašeg preglednika. Oni pohranjuju određene informacije (npr. korišteni jezik ili postavke stranice) koje Vaš pretraživač može (ovisno o vijeku trajanja kolačića) ponovno nama prenijeti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj Web stranici. Naša web stranica koristi samo funkcionalne kolačiće, bez kojih bi funkcionalnost naše Web stranice bila smanjena.

 

Tehnički potrebni kolačići/funkcionalni
 •  
 • Youtube (ponekad ugrađujemo video sadržaj s YouTube programa koristeći YouTube-ov način poboljšane privatnosti)

 

Kako spriječiti postavljanje kolačića

Naravno, našu Web stranicu možete koristiti i bez postavljanja kolačića. U bilo kojem trenutku možete u Vašem pregledniku podesiti ili u potpunosti deaktivirati korištenje kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničene funkcionalnosti ili negativno utjecati na pristupačnost naše Web stranice. Možete u bilo kojem trenutku odustati od postavljanja dodatnih kolačića koristeći odgovarajući opciju za primjedbe navedenu u gornjoj tablici.

 

KORIŠTENJE OBRAZACA ZA KONTAKT

Možete nam se obratiti izravno putem obrasca za kontakt koji je dostupan na našoj Web stranici. Poglavito, možete nam poslati sljedeće podatke: ime, e-mail te Vašu poruku s naslovom.

S obzirom da prikupljamo takve podatke njihov prijenos je zaštićen sa SSL certifikatom.

Prikupljamo, obrađujemo i koristimo podatke koje ste nam dali preko obrazaca za kontakt isključivo za izvršavanje Vaših specifičnih zahtjeva.

 

 KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom narudžbe te pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti uslugu za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

 

INFORMACIJE KOJIMA DOZVOLJAVAMO PRISTUP

HGH Stanovi d.o.o. može ponekad dozvoliti pristup osobnim informacijama s agentima ili ugovornim stranama u administraciji usluga koje isporučuje u ime HGH Stanovi d.o.o. Ulažemo napore kako bi odabrali isključivo poštene partnere no ne preuzimamo odgovornost za njihove Izjave o privatnosti ili poslovne modele.

 

KAKO ŠTITIMO VAŠE INFORMACIJE

HGH Stanovi d.o.o. ulaže značajne napore kako bi zaštitio vaše osobne informacije od neautoriziranog pristupa, krađe, gubitka ili izmjene pomoću različitih mjera elektroničke zaštite. Ove mjere uključuju firewall-e, SSL certifikate, anti-virus detekcije kao i korištenja lozinki na zaštićenim stranicama.

 

INFORMACIJE VEZANE UZ VAŠA PRAVA

U skladu s primjenjivim propisima o zaštiti privatnosti podataka pripadaju Vam sljedeća prava:

 • Pravo na informacije o Vašim osobnim podacima koje smo pohranili;
 • Pravo na traženje ispravka, brisanje ili ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka;
 • Pravo na prigovor na obradu podataka za razloge iz našeg vlastitog legitimnog interesa, javnog interesa, ili profiliranja, osim ako ne možemo dokazati da postoje uvjerljivi, opravdani razlozi koji nadilaze Vaše interese, prava i slobodu, ili da se takva obrada provodi u svrhu potvrde, primjene ili obrane pravnih zahtjeva;
 • Pravo na prijenos podataka;
 • Pravo na podnošenje žalbe tijelu koje je nadležno za zaštitu podataka;
 • Možete u bilo kojem trenutku s budućim učinkom opozvati Vašu privolu vezanu uz prikupljanje, obradu i korištenje Vaših osobnih podataka. Za daljnje informacije pogledajte poglavlja iznad koja opisuju obradu podataka na temelju Vaše privole.
 • Ako želite iskoristiti Vaša prava, obratite se Vašim zahtjevom kontaktu navedenom ispod.

 

KONTAKT

Za sva pitanja vezana uz privatnost podataka molimo koristite naš obrazac za kontakt ili se obratite osobi odgovornoj za zaštitu podataka na adresi:

 

OSOBA ODGOVORNA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

e-mail: stanovi@hgh.hr 

ili poštom na

HGH Stanovi d.o.o.
Sajmišna 1
40 323 Prelog

Odgovorna osoba za zaštitu osobnih podataka dužna je čuvati povjerljivost svih informacija i podataka koje sazna u obavljanju svojih dužnosti, a ta obveza traje i nakon prestanka obavljanja dužnosti odgovorne osobe za zaštitu osobnih podataka.

Ukoliko želite da u našim evidencijama obrišemo Vaše osobne podatke molim da preuzmete, ispunite i dostavite nam Zahtjev za brisanje osobnih podataka koji je dostupan na poveznici:

 

 AŽURIRANJE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Periodično možemo ažurirati našu izjavu o privatnosti. Ažuriranja naše izjave o privatnosti bit će objavljena na našoj Web stranici. Sve dopune stupaju na snagu u trenutku njihove objave na našoj Web stranici. Stoga, savjetujemo Vam da redovito posjećujte stranicu kako biste bili obaviješteni o mogućim ažuriranjima.